Kažu Britanci

Koliko je Rimac do sada prodao Nevera?

Rimac Automobili trenutačno su u punom pogonu, kad je riječ o serijskoj proizvodnji svojeg hiperautomobila, Nevere, koji će biti sklopljen u samo 150 primjeraka. Sada znamo i koliko ih je već prodano.
AutoMoto / Flash | 30. 12. 2022. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O Rimčevoj Neveri javnost već zna gotovo sve, svakoga tjedna na njihovim računima na društvenim mrežama, ili na Facebooku Mate Rimca, možemo vidjeti kako napreduje proizvodnja.

S vremena na vrijeme Rimac objavi i poneku sliku automobila spremnih za kupce, ali ne govori javno o prodaji. Tko zna, možda se “opekao” s tom informacijom prije nekoliko godina.

Tada je, nedugo nakon premijere automobila, još pod imenom C_Two, portal AutoCar citirao Rimčevog bivšeg direktora prodaje, koji je rekao da je svih 150 planiranih automobila već rezervirano, prenosi Bug.

Rimac je osobno tu informaciju kasnije demantirao, ali nije govorio ni o kakvim prodanim količinama. Potom je počela serijska proizvodnja i isporuka kupcima, prvi od kojih se sam pohvalio kupnjom. Bio je to bivši prvak Formule 1 Nico Rosberg, koji i dalje snima Neveru i recenzije objavljuje na svojem YouTube kanalu.

Ovih dana kupnjom Nevere pohvalio se i kontroverzni, ali i megapopularni, influencer Andrew Tate, dok za ostale kupce i dalje ne znamo.

Jedna informacija ovoga tjedna stoga je došla kao velika novost. Britanski portal AutoExpress imao je prilike recenzirati Neveru, pa su – uz sada već uobičajene hvalospjeve automobilu – naveli i podatak o tome koliko ih je do sada prodano.

Bez navođenja izvora informacije, za koju tek možemo pretpostaviti da je iz Rimac Automobila, tvrde da je prodano oko 50 Nevera. Prema ranije objavljenim planovima kompanije, to bi pokrilo otprilike prvu godinu serijske proizvodnje.

Kopirati
Drag cursor here to close