IAA u Minhenu

Kia na salonu IAA Mobility u znaku elektrifikacije

Kia će na salonu IAA u Minhenu – do pandemije koronavirusa se u nešto drugačijem formatu bijenalno održavao u Frankfurtu – predstaviti novosti na području elektrifikacije.
AutoMoto / Flash | 24. 08. 2021. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia će na salonu IAA u Minhenu – do pandemije koronavirusa se u nešto drugačijem  formatu bijenalno održavao u Frankfurtu – predstaviti novosti na području elektrifikacije.

Globalna premijera plug-in hibridne izvedbe novog Sportaga

Na ovom salonu, koji je ove godine nakon promjene lokacije po prvi put namijenjen  mobilnosti i trajat će od 7. do 12. rujna, globalnu premijeru doživjet će plug-in hibridna izvedba potpuno novog Kia Sportaga (PHEV).

Prva europska izvedba Sportaga u 28-godišnjoj povijesti ovog modela Plug-in hibridni Sportage se temelji na prvoj europskoj izvedbi Sportaga u 28-godišnjoj povijesti ovog vrlo uspješnog modela.

Sportage PHEV će privlačiti ljude koji žele prijeći na  struju, a ujedno uživati u praktičnosti i obliku novog urbanog sportskog terenca.

PHEV izvedbu pokreće 1,6-litarski T-GDI motor, elektromotor s trajnim magnetom s kapacitetom od 66,9 kW i litijum-jonski polimerni baterijski sklop kapaciteta od 13,8 kWh. 

Europska premijera Kijinog isključivo električnog vozila EV6

Kia će na salonu prvi put predstaviti model EV6, utjelovljenje nove Kije. Visokotehnološki BEV razvijen je s ciljem uklanjanja svih prepreka koje sprječavaju masovniji prelazak na  struju. EV6 će nuditi vrlo brzo punjenje, pristup do razgranate mreže punionica, impresivno dug domet i najprostraniju unutrašnjost u svom razredu. EV6 će kupcima omogućavati  najbolje iskustvo električnog vozila, koji će po pitanju troškova vlasništva i pristupačnosti biti ravnopravan benzinskom ili dizelskom vozilu, ali s puno manjim ugljičnim otiskom.

Posjetitelji salona IAA Mobility moći će izbliza upoznati novi Sportage i EV6

Posjetitelji salona IAA Mobility moći će pogledati Kijin izložbeni prostor na Odeonsplatzu,  gdje će zahvaljujući virtualnoj realnosti (VR) moći detaljnije isprobati EV6 i naravno izbliza upoznati novog Sportaga PHEV i novi EV6.

Kopirati
Drag cursor here to close