Stigli mladi europski kipari

VIDEO | Imotski: Gastarbajterski spomenik Minike ulazi u završnu fazu

Spomenik će biti vjerna kamena replika Mercedesa 115 u prirodnoj veličini, modela iz 70-ih godina, koji su Imoćani vozili dok su se vraćali kućama iz Njemačke
AutoMoto / Flash | 09. 02. 2024. u 22:20 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera



U završnoj fazi je dugoočekivani projekt postavljanja kamene replike kultnog Mercedesa 115-tice u Imotskom, posvećene gastarbajterima.

Kipar Mislav Rebić izrađuje majstorske dijelove "Minike", a njihovo spajanje na lokaciji spomenika planira se početkom idućeg mjeseca.

Likovno-kiparska kolonija, dio projekta, nedavno je započela s mladim i talentiranim umjetnikom Rokom Rebićem, okupljajući studente likovnih akademija iz Hrvatske i inozemstva.

Inicijativa za postavljanje spomenika potekla je od ljubitelja i kolekcionara Ivana Topića Note, koji želi ovjekovječiti epohu imotskih gastarbajtera u Njemačkoj.

"I nakon pauze, intenzivno radimo s europskim kiparima. Nema odustajanja, spomenik će biti postavljen prije ljeta", izjavio je za Večernjak Ivan Topić Nota.

Spomenik će biti vjerna kamena replika Mercedesa 115 u prirodnoj veličini, modela iz 70-ih godina, koji su Imoćani vozili dok su se vraćali kućama iz Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close