Otkrijte kakav ste vozač

Evo kako se horoskopski znakovi ponašaju za volanom

U najmanje prometnih nesreća sudjeluju Blizanci, Rakovi i Lavovi.
AutoMoto / Flash | 04. 01. 2019. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno provedeno istraživanje provedeno u SAD-u na uzorku od 100.000 ispitanika pokazalo je kako naviše prometnih prekršaja rade Ribe, Ovnovi, Vodenjaci, Jarci i Vage. U najmanje prometnih nesreća sudjeluju Blizanci, Rakovi i Lavovi, piše portal Dnevnik.hr.

Jarac za volanom

Najčešće ne uživa u samoj vožnji nego što prije želi stići na odredište. S obzirom na to da su zbog toga često skloni kršenju prometnih propisa, plaćanje kazni nije im strano, kao ni sudjelovanje u prometnim nesrećama.

Vodenjak za volanom

Dijametralno suprotan od Vage, premda oba znaka spadaju u grupu zračnih znakova. Za volanom je impulzivan i često nemiran, a istodobno voli brzinu pa nije sretno rješenje prepustiti mu volan.

Ribe za volanom

Nisu agresivne poput Ovna, ali su same sebi najveći neprijatelj, jer vole sanjariti za volanom. To loše utječe na razinu koncentracije potrebne za vožnju tako da su greške i krive procjene razmjerno česte.

Ovan za volanom

Egocentričan znak koji je sam sebi najvažniji često ne mari za druge sudionike prometa. Voli brzinu i riskantna pretjecanja pa je čest sudionik prometnih nesreća, premda je u osnovi vješt vozač.

Bik za volanom

Prilično agresivan i svojeglav. Nije egocentričan poput Ovna, ali nije ni daleko od toga. Na cesti često tjera svoju pravdu, a ima i tendenciju prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.

Blizanci za volanom

Odlični su u tzv. multitaskingu pa isti takav stav imaju i za volanom. Neoprezni su, jer pokušavaju obaviti više radnji odjednom. Osim upravljanja automobilom često paralelno jedu, piju, puše, pričaju na telefon, šminkaju se…

Rak za volanom

Obiteljski nastrojeni vozači druge sudionike prometa gledaju kroz oči širih članova obitelji. No, karakterno su skloni promjenama raspoloženja kad su pod pritiskom ili u gužvi tako da im upotreba trube nije strana.

Lav za volanom

Dobroćudni su i pažljivi prema ostalim sudionicima u prometu, ali veliki ego ih tjera da budu najbolji vozači.

Djevica za volanom

Detaljni su i sistematični. Poštuju prometne propise do te mjere da čak često vozi i manjom brzinom od dopuštene pa iza sebe stvaraju kolonu vozila. Sigurni su i pouzdani vozači.

Vaga za volanom

Žudi za ravnotežom i ne voli odluke donositi na brzinu, što nije dobra karakteristika, jer je u prometu u opasnim situacijama potrebno reagirati brzo i instinktivno.

Škorpion za volanom

Skloni su obijesnoj vožnji, a u prometu su često i osvetoljubljivi. Ako im oduzmete prednost velika je vjerojatnost da će vas pratiti kako bi vam učinili neku spačku ili vratili istom mjerom.

Strijelac za volanom

Dobri su vozači, ali su kloni nepotrebno riziku. Od svih znakova oni su najskloniji pričanju na telefon u vožnji. Često ih se može vidjeti u paralelnoj radnji za volanom. Primjerice, žene se često znaju šminkati.

Kopirati
Drag cursor here to close