Nema naznaka o otvaranju

Doljani jedini otvoren granični prijelaz, Gabela i Unka zatvoreni do daljnjeg

Kako Bljesak.info doznaje iz Granične policije BiH, nema naznaka kada će Unka i Gabela Polje biti ponovno otvoreni za promet.
AutoMoto / Flash | 30. 07. 2020. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području grada Čapljine jedini granični prijelaz koji je otvoren za putnički promet je Granični prijelaz Doljani.

Ostala dva granična prijelaza - Gabela i Unka - od travnja su zatvoreni za promet.

Kako Bljesak.info doznaje iz Granične policije BiH, nema naznaka kada će ovi granični prijelazi biti ponovno otvoreni za promet.

Doznali smo kako je prometa na Doljanima manje nego ali, ali sada GP Doljani koriste mještani pograničnih područja koji su prije koristili Gabelu i Unku, pa se povremeno i na Doljanima stvaraju gužve.

''Privremenom odlukom Republike Hrvatske granični prijelazi za pogranični promet Gabela i Unka privremeno su zatvoreni, a ta odluka je i dalje na snazi i nitko nema informaciju do kada će biti zatvoreni'', doznaje Bljesak.info iz Granične policije BiH.

Proteklog vikenda, primjerice, na ulazak u RH i ulazak u BiH na Doljanima se čekalo pola sata do sat vremena.

Podsjetimo, državjani susjednih zemalja mogu ući u BiH kao i prije koronavirusa, državljani zemalja EU i Schengenskog područja mogu ući samo uz predočenje testa o negativnosti na koronavirus, dok državljani trećih uz zemalja negativan test moraju imati i poziv pravne osobe s razlogom ulaska u BiH, a prilikom prelaska granice moraju koristiti isključivo putovnicu.

Naši sugovornici preporučili su stanovništvu da vikendom uz GP Doljani koriste i granične prijelaze Zvirići i Bijača kako bi čekanja na Doljanima bila kraća.

Inače, prije par dana mještani Gabela Polja najavili su prosvjed ukoliko se granični prijelaz u ovom mjestu uskoro ne otvori.

Kopirati
Drag cursor here to close