Electreon Wireless

Dok mi nemamo ni 'običnih', svijet gradi električne ceste

AutoMoto / Flash | 04. 06. 2020. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Electreon Wireless Ltd. napreduje s projektima za testiranje tehnologije koja omogućuje punjenje električnih automobila tijekom vožnje, objavila je revija Hrvatskog autokluba.

''Izraelska tvrtka planira ugraditi 600 metara zavojnica ispod dva kilometra ceste u Tel Avivu sredinom kolovoza'', izjavio je izvršni direktor Oren Ezer u intervjuu održanom u Electreonovim uredima u Beit Yanaiu u Izraelu.

Video: Smartroad Gotland first deployment

Electreon će pokrenuti električni autobus javnog prijevoza na cesti između zračne luke i grada, a sljedećeg mjeseca očekuje se da će tvrtka pokrenuti sličan projekt u gradu Gotlandu (Švedska), gdje je u veljači uspješno testirala cestu s teškim kamionom.

Zavojnice prenose električnu energiju iz gradske električne mreže na prijamnik pričvršćen na vozila, omogućavajući neprekidno punjenje tijekom vožnje.

Druge tvrtke poput Siemens AG razvile su konkurentne tehnologije cestovnih električnih puteva, isprobavajući ih u Švedskoj i Južnoj Koreji, iako nijedna nije postigla veliki uspjeh.

Electreon kaže da može elektrificirati sve glavne prometnice u Tel Avivu za 150 milijuna dolara, a tvrtka je nedavno potpisala i ugovor s njemačkim komunalnim poduzećem EnBW za testiranje iste tehnologije u gradu Karlsruheu, prenosi Revija HAK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close