Vozači oprez

Divlji konji ometaju promet na putu Livno-Šuica

AutoMoto / Flash | 11. 02. 2016. u 08:04 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima iz informativnog centra BIHAMK, u većem dijelu BiH promet se odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u jugozapadnim krajevima naše zemlje, gdje je kolovoz mjestimično zasniježen, a izdvaja se šire područje: Bosanskog Grahova, Glamoča, Tomislavgrada, Kupresa i Livna. U južnim krajevima naše zemlje promet se odvija po mokrom kolovozu, bez izvanrednih ograničenja.

Na M-15 Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, te se vozači mole na pojačan oprez. Zbog učestalih odrona skreće se pozornost na putove: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na autocesti A1 promet se odvija po suhom kolovozu, bez izvanrednih ograničenja. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Izmjene u režimu prometa

Magistralni putevi

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u tijeku je sanacija kolovoza prometuje se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta prometuje se jednom trakom.

M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, promet se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17
Zenica, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta, promet je na petlji Blatuša potpuno obustavljen. Promet putničkih vozila odvija se preko petlje Radakovo, a teretnih vozila preko 7,5 tona nosivosti regionalnim putem R-445 i preko petlje Lašva.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje - mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom prometnom signalizacijom.

Regionalni putevi

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana prometovanja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova na izgradnji prometnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave prometa u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja radovana rekonstrukciji kanalizacijske mreže , do 14.04. od 07 do 17 sati promet će biti obustavljen u ulici Bare kod Stupa.
- Zbog izvođenja radova na opravci kanalizacijske mreže od 09 do 15 sati prometuje se jednom trakom u ulici Humska.

MOSTAR
-Zbog sanacijskih radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close