Napad na Teslu

BYD izbacuje pickup kao konkurenciju Cybertrucku

Zasad nemamo puno informacija o samom vozilu, ali po svemu sudeći izazvati će veliku pažnju na tržištu.
AutoMoto / Flash | 08. 04. 2024. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dugog iščekivanja, Cybertruck, Tesla-ov pickup, konačno je stigao na tržište krajem prošle godine. Interes za ovim vozilom bio je ogroman od samog njegovog otkrivanja, očekujući da će postati veliki hit u prodaji i biti glavni izvor prihoda za Teslu.

Predviđeno je da će ovaj automobil postati izuzetno popularan u SAD-u, gdje su pickupovi ovakvog tipa već izrazito omiljeni.

Međutim, zbog nekih regulatornih izazova, Cybertruck se neće pojaviti na tržištima u Europi.

Europljani koji su željni električnog pickupa mogu se nadati novoj i potencijalno jeftinijoj alternativi koja bi mogla doći iz BYD-a.

BYD je najavio da će ove godine predstaviti svoj prvi pickup koji će biti namijenjen globalnom tržištu.

Iako je kineska tvrtka već pokazala ovaj model, on je bio kamufliran narančastom i plavom bojom, s malo detalja o vanjskom i unutarnjem dizajnu.

Potpuni dojam o njegovim karakteristikama bit će moguće steknuti tek nakon službenog predstavljanja. Također, očekuje se da će tada biti objavljena cijena ovog pickupa, što je jedna od ključnih informacija.

Ovaj kineski pickup će se na tržištu natjecati s Cybertruckom te drugim poznatim modelima kao što su Ford Ranger, model F-150 Lightning, Toyota Hilux i Rivian R1T, javlja MotorTrend.

BYD je krajem prošle godine postao lider na tržištu električnih automobila kombinirajući naprednu tehnologiju s pristupačnim cijenama. Njihova paleta vozila obuhvaća modele s cijenama koje kreću ispod 10 tisuća dolara, sve do luksuznih sportskih automobila koji prelaze 100 tisuća dolara.

Iako njihovi automobili nisu dostupni na američkom tržištu, BYD je prisutan na mnogim drugim tržištima, uključujući Tajland, gdje su pickupovi također popularni.

Situacija na tržištu električnih automobila ove godine bit će zanimljiva za pratiti, s obzirom na promjene koje su se već dogodile u prva tri mjeseca.

Iako je Tesla ponovno preuzela dominaciju ispred BYD-a, obje su tvrtke zabilježile pad prodaje u prvom kvartalu ove godine u odnosu na prethodni kvartal.

Posebno zabrinjavajući je pad prodaje BYD-ovih električnih automobila, koji iznosi čak 43 posto u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, dok je Tesla zabilježila minus od 20 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close