Stanje na cestama

Apel vozačima: Maksimalno oprezno!

Upozorava se na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti.
AutoMoto / Flash | 20. 07. 2021. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine proemtuje se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz pojačanu frekvenciju vozila. Upozorava se na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, kao i na smanjenu vidljivost, zbog magle i niske oblačnosti. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.
 
Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.
 
U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 
 
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet  se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
 
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.
 
Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo. 
 
Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.
Kopirati
Drag cursor here to close