Zanimljivo

Uvode se cestarine u europskim gradovima?

Najkraće rečeno, ako imate za BMW, onda imate i za plaćanje cestarine. Konkretno, radi se o šest eura dnevno
AutoMoto / Flash | 14. 09. 2021. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobili su sve nepoželjniji u velikim gradovima.

Nakon ograničenja brzine, uvođenja posebnih taksi, pa i zabrane ulaska za starije automobile, sada se govori o još jednom potezu koji bi trebao poticati izgon automobila s gradskih ulica. I naravno, opet bi se to odradilo tako što bi se po džepu udarilo korisnike automobila.

Ideja je prezentirana na netom održanom sajmu automobila u Münchenu, gdje su se prometni stručnjaci izjasnili za uvođenje gradskih cestarina u svim većim gradovima.

Ideju su prezentirali stručnjaci s Instituta Ifo, Tehničkog sveučilišta u Münchenu i proizvođača automobila BMW, a ide po principu kojeg smo se već naslušali.

Najkraće rečeno, ako imate za BMW, onda imate i za plaćanje cestarine. Konkretno, radi se o šest eura dnevno, piše Revija HAK.

Oliver Falck, voditelj centra za industrijsku organizaciju i nove tehnologije Ifo procjenjuje kako bi se uvođenjem cestarine promet smanjio za 23%, a grad bi prihodovao dodatnih 600 milijuna eura. Taj bi se novac potom mogao upotrijebiti za javni prijevoz i isplate odštete za zaposlenike s niskim plaćama.

Kopirati
Drag cursor here to close