U zdravlju ga trošio!

U BiH uvezen Porsche 911 Turbo S Cabriolet vrijedan pola milijuna maraka!

Isporučeni model kupljen je po cijeni od 520.000 KM i predstavljat će rijetki sportski i gotovo unikatni dragulj na bh. cestama.
AutoMoto / Flash | 03. 02. 2022. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak i kad je u pitanju Porsche, isporuka jednog modela 911 nije svakodnevna. Pogotovo nije svakodnevna, ako se radi o modelu Turbo S, i to Cabriolet. Upravo s jednim takvim automobilom i praktično je zaključen prvi mjesec u 2022. godini, za kojeg kažu da je najbolji otkako je Porsche službeno prisutan u BiH i prvi je ovakav automobil isporučen u ovoj godini.

Rijetki su kupci koji se odlučuju baš za ovakav primjerak. Prije svega radi se o neprikosnovenom beskompromisnom sportskom modelu koji je s 3,8-litarskim šesterocilindarskim motorom snage 650 KS, od 0 do 100 km/h u stanju pojuriti za svega 2,8 sekundi. Čak mu je i maksimalna brzina spektakularna, pa se kazaljka brzinomjera ovog automobila zaustavlja tek na broju 330!

Naravno da posebnost ovog automobila čini i cijena, pa su upravo zbog toga rijetki oni koji se opredjeljuju za sličan automobil – isporučeni model kupljen je po cijeni od 520.000 KM i predstavljat će rijetki sportski i gotovo unikatni dragulj na bh. cestama.

Armin Mulović, brend menadžer Porschea u BiH, kaže za portal Pro Auto da je ovo samo dobar početak, jer će sličnih automobila u ovoj godini biti više nego prije. Već na osnovu najava, potpisanih kupoprodajnih ugovora u prvom kvartalu ove godine, tržište BiH će biti znatno bogatije za sve modele Porschea, ali prvenstveno za one najsnažnije, kojih u "ergeli" Porschea svakako ne manjka.

Mulović, također kaže da sportski modeli Porschea (911) već čine oko 22% svih isporučenih količina, ali je siguran u to da će se taj odnos već ove godine povećati baš u njihovu korist.

Porsche 911 Turbo je inače model koji se pojavio 1973. godine i do danas se na njemu puno toga promijenilo, ali Porsche nikad nije napustio koncept originalne verzije. Do dana današnjeg predstavlja sinonim i za natjecateljske i za cestovne automobile, prema kojem se doslovno ravnaju svi drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close