Ovo još niste vidjeli

Rusi imaju automobil od kože!

U početku je automobil bio namijenjen kraljici Velike Britanije Elizabeti II., ali se prvobitni plan izjalovio.
AutoMoto / Flash | 05. 11. 2020. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Automobil u kojem je prirodnom kožom presvučeno doslovno sve, pa čak i motor, stavljen je na prodaju u Rusiji. Takav se oglas pojavio 3. listopada 2020. godine na ruskoj stranici za prodaju automobila avto.ru.

Neobično kožno vozilo se bazira na verziji Toyota Crown IX (S140), napravljenoj 1995. godine po specijalnoj narudžbi. Automobil je dobio naziv "Amulet" (amajlija), ima motor od 2,5 l i 230 KS. Prešao je svega 10 000 km.

Karoserija je tapecirana kožom šumskog bizona, priopćava časopis auto.ru. Koža je laminirana da se ne bi kvarila uslijed promjene vremenskih prilika i djelovanja reagensa. Po riječima prodavača, karoserija se može prati u običnoj autopraonici.

Уникальный кожаный автомобиль продают в России за 25 миллионов рублей - читайте в разделе Новости в Журнале Авто.ру

Новинки автомобильного рынка в Журнале Авто.ру - Уникальный кожаный автомобиль продают в России за 25 миллионов рублей в разделе Новости

Automobil je "dotjeran" prije najmanje pet godina i tada je bio na prodaju za 88 milijuna rubalja (oko milijun dolara po tadašnjem tečaju). U novom oglasu je navedena cijena 25 milijuna rubalja (315 700 dolara).

"Može se potopiti, osušiti i dalje se voziti", priča čovjek koji je 2015. godine u reportaži televizije Rossija 1 predstavljen kao Valera Majstor. Vjerojatno je on autor oglasa. Prodavač nije odgovorio na telefonski poziv iz redakcije Russia Beyonda.

Dijelovi motora su također tapecirani kožom i umjetnim dijamantima, a na karoseriji i u kabini ima simbolike nadahnute staroslavenskim stilom. Autor crteža je slikar Mihail Zolotov.

Foto: www.auto.ru / Rusi imaju automobil od kože!

Strop kabine je presvučen krznom sibirskog bizona, a pojedini detalji krznom skandinavske kune, dok je zadnje sjedište presvučeno barguzinskim samurom.

U reportaži televizije Rossija 1 od prije pet godina priopćeno je da je "tuning" naručio jedan ruski oligarh.

Navodno je planirao pokloniti automobil kraljici Velike Britanije Elizabeti II., ali je neočekivano umro, ne stigavši joj uručiti poklon.

Kopirati
Drag cursor here to close