Radovi, sudari, zastoji ...

Prekidamo program zbog važnog obavještenja ...

"Bez obzira na to koju postaju slušate, ili glazbu sa USB-a ili CD-a, kada dobijemo od MUP-a informaciju mi ćemo je objaviti i moći ćete je čuti", rekla je urednica Radija 202.
AutoMoto / Flash | 01. 07. 2019. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 1.7. će se prekidati programi radija kako bi se slušatelji u Beogradu i Srbiji obavještavali o prometnim nesrećama i zastojima na cesti. Radio 202 je nositelj tog programa uime RTS-a.

Čitava priprema i realizacija projekta trajala je osam mjeseci, a od danas počinje primjena. Glavna i odgovorna urednica Radija 202 Milica Kuburović rekla je da su jutros stigle test poruke.

"Pozdrav Radio Beogradu 202 i Jutarnjem programu RTS-a 1 od strane Komandno-operativnog centra MUP-a Republike Srbije", glasila je glavna test poruka.

Kuburović je objasnila kako procedura funkcionira. "MUP i 'Putevi Srbije' prikupljaju informacije, a Komandno-operativni centar MUP-a bira šta je od strateškog značaja i dovoljno važno da bude vijest koja prekida program, odnosno pojavi se kod vozača koji imaju uključeno TA dugme (traffic annuncement, prometna objava). Kada dobijemo poruku od MUP-a objavljujemo je u najkraćem roku, preko valova 202 i radio-predajnika kako bi došle do građana", navela je Kuburović.

Poruku neće čuti samo oni koji slušaju Radio Beograd, već sve postaje koje pokrivaju potez duž autoceste i Ibarske magistrale. "Bez obzira na to koju postaju slušate, ili glazbu sa USB-a ili CD-a, kada dobijemo od MUP-a informaciju mi ćemo je objaviti i moći ćete je čuti", rekla je urednica Radija 202.

Dogovor je, kaže, da građani ne bombardiraju velikom količinom informacija, već da se objavljuje samo ono što je strateški važno za cijelu zemlju, piše RTS.

"Svi u lancu organizacije ovog projekta – MUP, 'Putevi Srbije', RTS i ostali sudionici, očekujemo da će podići stupanj sigurnosti prometa u zemlji i utjecati na ljude da budu dodatno oprezni, a bit će korisnih informacija, poput upućivanja na alternativne pravce", rekla je Milica Kuburović.

Kopirati
Drag cursor here to close