Prva izvan Europe

Porsche najavljuje tvornicu u Maleziji

Malezija je treća zemlja u jugoistočnoj Aziji po BDP-u po stanovniku i desetljećima je središte proizvodnje automobila, elektronike i medicinskih proizvoda, podsjeća agencija dpa.
AutoMoto / Flash | 31. 08. 2021. u 14:00 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač sportskih automobila Porsche, vlasnik udjela u Rimac grupi, objavio je da je za lokaciju prve tvornice izvan Europe odabrao Maleziju, najavljujući početak proizvodnje u idućoj godini.

Kultni proizvođač brzih automobila izvijestio je da će tvornica „biti odgovorna za završnu montažu određenih modela namijenjenih lokalnom tržištu od 2022. nadalje“ i da će “raditi paralelno već uspostavljenoj mreži Porscheovih proizvodnih pogona u Europi”.

Automobile će graditi konglomerat Sime Darby, koji je 1982. počeo u Maleziji sastavljati automobile za BMW i Land Rover, a potom i za kompanije poput Hyundaija i Mazde.

Sime Darby partner je Porschea već više od 10 godina i njegov lokalni distributer.

“Zadovoljstvo nam je proširiti našu suradnju s Porscheom s maloprodaje i distribucije na montažu”, rekao je izvršni direktor Sime Darbyja Jeffri Salim Davidson.

“Svaki Porsche koji Sime Darby sastavi morat će zadovoljiti iste stroge standarde i proći iste procese kao i europski automobili”, dodao je Davidson.

U Porschu očekuju da će nova tvornica ojačati njihovu poziciju “na tržištima u razvoju u jugoistočnoj Aziji”.

Malezija je treća zemlja u jugoistočnoj Aziji po BDP-u po stanovniku i desetljećima je središte proizvodnje automobila, elektronike i medicinskih proizvoda, podsjeća agencija dpa.

Porsche je u ponedjeljak najavio i novu istraživačko-razvojnu ustanovu u Šangaju.

Njemačka je kompanija vlasnik 24 posto udjela u Rimac grupi i 45 posto udjela u novoj kompaniji Bugatti Rimac koja bi trebala početi s radom krajem ove godine, pod uvjetom da ishodi potrebne regulatorne dozvole.

Kopirati
Drag cursor here to close