Nove padaline na cestama

Nevrijeme: Za sav promet zatvorena cesta Rakitno-Blidinje

Na cestovnim pravcima na području Livna, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa, puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.
AutoMoto / Flash | 21. 02. 2018. u 08:04 Bljesak.info
Live kamera s Blidinja

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog intenzivnih sniježnih padalina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose, na snazi je zabrana prometa za sva vozila na regionalnoj cesti R-419 Rakitno-Blidinje.

Zbog novih padalina i zasniježenog kolonika, jutros se sporije prometuje na većini cesta u centralnim i zapadnim krajevima naše zemlje.

Izdvaja se dionicu autoceste A-1 Sarajevo sjever-Visoko, zatim cestovne pravce: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Tarčin-Konjic,Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Trnovo-Foča, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Kupres.

Na cestovnim pravcima na području Livna, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa, puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na ostalim dionicama kolnik je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura iz BiHAMK-a upozoravaju i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Ekipe putne službe interveniraju na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi cestovni pravci prohodni. Vozače upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeliraju na maksimalno opreznu vožnju i podsjećaju da je zimska oprema zakonski obavezna.

Na autocesti A-1 preticajnom trakom prometuje se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Molimo vozače da na ovoj dionici autoceste vozi opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim cestama R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim prometovanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close