Zanimljiva statistika

Kod kojih se marki automobila najrjeđe pali lampica motora?

Na armaturnoj ploči lampica je prikazana kao žuto ili narančasto osvijetljeni simbol bloka motora, koji može ukazivati ​​na 1283 različitih problema povezanih s motorom
AutoMoto / Flash | 24. 12. 2020. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se na ekranu pojavi lampica kvara motora, popravak je često skup. Tri marke, Mitsubishi, Mercedes ili Volkswagen, taj kvar najmanje pogađa. Lampica može ukazivati na 1283 različitih problema povezanih s motorom, pokazalo je istraživanje s američke web stranice CarMD.com.

Na armaturnoj ploči lampica je prikazana kao žuto ili narančasto osvijetljeni simbol bloka motora. Kad se lampica upali, mnogi se vozači s razlogom uplaše. Problemi povezani s motorom često su skupi.

Kako prenosi Revija HAK, CarMD.com je proveo istraživanje na 19.5 milijuna automobila te zaključio da se lampica najmanje uključuje na Mitsubishijima, Mercedesima i Volkswagenima.

Pobjednik je američki model Toyota Tacoma koja ovdje nije dostupna, a slijedi Honda CR-V. Toyota Camry završava na trećem mjestu.

Korejska Kia pobjeđuje kada su u pitanju najniži prosječni troškovi popravka kada se upali lampica: 322 dolara. Drugi i treći su Chrysler s 333 dolara i Mazda s 339 dolara.

Koliko je poznato, u Europi još uvijek nisu provedena usporediva istraživanja.

Kopirati
Drag cursor here to close