DDOR ECO BG CAR SHOW 07

210 izlagača na sajmu automobila u Beogradu

Na sajmu će izlagati 210 izlagača, a prikazat će preko 140 modela automobila, prenosi Radiotelevizija Srbije.
AutoMoto / Flash | 12. 05. 2022. u 13:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sajam automobila "DDOR ECO BG CAR SHOW 07" na Beogradskom sajmu te kazao da je Srbija već privukla velike i poznate proizvođače automobila.

"Ponosan sam na Srbiju i Beograd, na sajam automobila i motocikala jer danas prisustvujemo prvoj manifestaciji ove vrste u Europi nakon dvogodišnje stanke", istaknuo je Vučić.

Također kazao je kako vjeruje da će uspjeti uvjeriti još neke od globalnih igrača da prihvate srpsko gostoprimstvo i otvore svoje tvornice baš u toj zemlji.

"Uskoro očekujemo odluke bar dva velika globalna proizvođača, to bi bila najveća promjena u modernoj povijesti, ako bismo bar jednog od ta dva velika globalna igrača uspjeli dovesti u Srbiju", dodao je Vučić

Prema njegovim riječima, na sajmu će izlagati 210 izlagača, a prikazat će preko 140 modela automobila, prenosi Radiotelevizija Srbije.

"Većinu od tih premijera čine vozila s inovacijskim hibridnim pogonom i 25 čisto električnih modela, što je rekord i jasno pokazuje na smjer cijele industrije", kazao je Vučić.

Vučić je istaknuo da će Srbija nastavi ići u korak sa svijetom, jer Srbija i Beograd su uvijek bili i uvijek će biti svijet.

Od 12. do 15. svibnja u Beogradu će se predstaviti 28 automobilskih marki, s pedesetak premijera, od kojih je najveći broj električnih i hibridnih vozila.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close