Marko: Čekaju nas teška vremena

Verstappen ne razmišlja o obrani naslova

"Spuštanje težine bolida skupo. Prvo je financijski problem, a drugo, vezano je uz pouzdanost. Tako da je teško raspodijeliti fokus zbog ograničenja budžeta.Očekuju nas teška vremena", zaključio je Marko.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 04. 2022. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza nas su tri utrke, branitelj naslova Max Verstappen je osvojio 25 bodova zahvaljujući pobjedi u Saudijskoj Arabiji. Na dvije od tri utrke je morao odustati. Svakako nije početak kojim je Nizozemac može biti zadovoljan. Već sada ima određeni bodovni zaostatak i nešto će morati uraditi u nastavku, ako se želi vratiti na vrh. Osim Leclerca, ispred njega su George Russell, Carlos Sainz, Sergio Perez i Lewis Hamilton. U ovom trenutku je Verstappen poprilično realan.

"Trebamo biti brži od ostalih što nismo. Trebamo biti pouzdaniji od ostalih što također nismo. Puno je stvari na kojima moramo raditi. Naš zaostatak u ovom trenutku je veliki. Kakva je situacija, teško da mogu uopće razmišljati o obrani naslova, jednostavno nemam razloga vjerovati u to" kaže Verstappen.

Nisu veliki optimisti u ovom trenutku i čelnici momčad koji su svjesni novonastale situacije. Priznao je to i Helmut Marko.

"Postoje dvije ili možda tri različite stvari koje nas muče. Prvo su problemi s pouzdanošću koje gotovo da i nismo imali prošle godine. Ali deficit za Ferrarijem u Australiji je bio alarmantan. Jednostavno su kontrolirali brzinu. Kad je Max podigao brzinu, Leclerc je s lakoćom mogao reagirati. Bili smo neugodno iznenađeni Ferrarijevom brzinom, gotovo uopće nisu imali potrošnju medium guma, a mi smo imali već nakon nekoliko krugova. Ferrari može puno lakše pronaći dobar balans sa svojim bolidom", kaže Marko.

Red Bull muči i problem prekomjerne težine s kojom se većina momčadi mučila uoči ove sezone unatoč povećanju granice sa 795 na 798 kg.

"Jasno je da smo teži od Ferrarija, mislim da imamo hendikep od oko 10 kilograma. Pretvoreno u vrijeme po krugu, to je oko tri desetinke sekunde. Spuštanje težine je skupo. Prvo je financijski problem, a drugo, vezano je uz pouzdanost. Tako da je teško raspodijeliti fokus zbog ograničenja budžeta.Očekuju nas teška vremena", zaključio je Marko.

Kopirati
Drag cursor here to close