Magnussen peti, jedan bod za Kineza

Leclerc slavio, potpuni krah Red Bulla

Tri kruga prije kraja Verstappen je morao odustati, što je iskoristio Sainz, a onda se dogodila potpuno katastrofa Red Bulla. Dava kruga poslije u prvom zavoju se okrenuo odnosno odustao Perez.
Sport / Ostali sportovi | 20. 03. 2022. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclerc je najbolje vrijeme kvalfikacija, bez većih problema pretvorio u svoju treću pobjednu karijere na otvaranju nove F1 sezone. Nije iznenađenje jer čini se da u ovom trenutku motor Ferrarija izgleda vrlo dobro, što potvrđuju rezultati ostalih momčadi koje koriste istu pogonsku jedinicu.

Kao rijetko kada posljednjih godina, bolidi Ferrarija su bili više nego sigurni. Od starta utrke su Leclerc i Sainz uhvatili u sendvič aktuelnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena koji se trudio, ali nije mogao probiti se pored vozača iz Monaca. Ustvari jeste, ali je sve to trajalo prekratko, tačnije dueli Leclerca i Verstappena su se vodili u periodu 17-ti 20-ti krug, ali je na tri prolaska svjetskog prvaka, Leclerc odgovorio na najbolji način i odmah je uzvratio. Pokušavali su u Red Bullu taktički kroz boksove nadmudriti Ferrari, ali ni to nije urodilo plodom.

Hamilton i Mercedes nisu bili blizu postolja većim dijelom utrke, međutim stvari su se donekle zakomplicirale na stazi nekih deset krugova prije kraja. Zapalio se bolid Pierrea Gaslyja pa smo po prvi put gledali na stazi novi safety car uz nova pravila. Činilo se kako u takvoj situaciji bi mogao profitirati Verstappen, međutim dogodilo se nešto suprotno.

Tri kruga prije kraja Verstappen je morao odustati, što je iskoristio
Sainz, a onda se dogodila potpuno katastrofa Red Bulla. Dva kruga poslije u prvom zavoju se okrenuo odnosno odustao Perez, pa je Hamilton iz rekli bi smo iz ničega došao do trećeg mjesta. Veliko zasluženo slavlje u Ferrariju i nevjerojatno loš početak Red Bulla koji se raspao u finišu.

U takvoj situaciji konačnog raspleta profitirali su Russell koji je bio četvrti, povratnik u Formulu 1, Kevin Magnussen nije ni mogao sanjati da će biti peti, ali je zalužio jer je odvozio dobru utrku. Bottas i Alfa Romeo su šesti, Ocon u Alpineu sedmi, Tsunoda (Alpha Tauri) je osmi, iskusni Alonso je strpljivom vožnjom je došao do devetog mjesta dok je u svom debitantskom nastupu uhvatio jedan bod Guanyu Zhou. Krajnje neočekivan rasplet VN Bahreina.

Kopirati
Drag cursor here to close