Hamilton opet bez postolja

Leclerc dominirao, Verstappen odustao

Malo sreće i zadovoljstva Horneru i ostalima u Red Bullu osigurao je Carlos Perez koji je na kraju drugi, dok je drugi vozač Mercedesa George Russell završio na trećem mjestu što je njegovo prvo postolje u karijeri.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 10. 04. 2022. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Charles Leclrec definitivno ima početak sezone iz snova. Tri utrke, dvije pobjede. Danas je vozač Ferrarija upisao četvrti trijumf u karijeri, gledajući razvoj situacije na stazi, jedan od najuvjerljivih do sada. Jer niti jednog trenutka prvo mjesto koje je držao Leclerc nije bilo ugroženo.

Malo sreće i zadovoljstva Horneru i ostalima u Red Bullu osigurao je Carlos Perez koji je na kraju drugi, dok je drugi vozač Mercedesa George Russell završio na trećem mjestu što je njegovo prvo postolje u karijeri. I opet donekle izgleda možda čudno, ali u Mercedesu moraju biti zadovoljniji od recimo Red Bulla i Ferrarija jer su njihova oba bolida završila u bodovima, Hamilton je bio četvrti dok su Carlos Sainz i Max Verstappen odustali. I to su najvažnije stvari ove realtivno mirne utrke za VN Australije, prve nakon 2019. godine.

Leclrec je od početka držao konce u svojim rukama, Glatko je obranio na startu prvo mjesto u poretku ipred Verstappena, dok se Hamilton probio na treće mjesto. Kako je Sainz izletio već u drugom krugu, safety car je usporio utrku. Lando Norris izgubio je dvije pozicije na startu utrke, dok je njegov momčadski kolega Ricciardo bio sedmi u tom periodu. Esteban Ocon ostao je osmi, a Pierre Gasly je na startu skočio s 11. na 9. mjesto ispred Fernanda Alonsa.

Poredak se počeo mijenjati sa novim ulascima u boks, dok će ponovo safety car svoje minute dobiti nakon što je bolid četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela stao. Tek smo u ponovoljenoj snimci vidjeli da se Vettel izvrtio u četvrtom zavoju i zabio u zid. Verstappen je iskoristio ponovni restart kako bi napravio pritisak na Leclerca, ali Monegažanin brani prvo mjesto i u idućem krugu bježi iz DRS zone.

George Russell dobio je dva mjesta u odnosu na Pereza i Hamiltona za vrijeme drugog Safety Cara, što je značilo da je bio na trećem mjestu. I onda je došlo odustajanje Maxa Verstappena, svjetskog prvaka 18 krugova prije kraja, opet bolid Red Bulla nije izdržao. Nakon odustajanja Verstappena, Perez je pa skoro osigurao postolje.

Leclerc je u 50. krugu postavio novi najbrži krug utrke čime je definitivno potvrdio domininaciju na utrci za VN Australije. Gledajući ostatak poretka i u McLarenu svakako moraju biti raspoloženi jer je Norris peti, Ricciardo šesti. Esteban Ocon drži momčad Alpinea u zlatnoj sredini, danas je završio kao sedmi. Valtteri Bottas radi dobar posao s Alfa Romeom, Australiju je zaključio na osmom mjestu ispred Pierrea Gaslyja. Alexander Albon je u jednom trenutku bio sedmi, ali se na kraju morao zadovoljiti deseti mjestom. I taj jedan bod dobro će doći Williamsu koji je posljednjih godina u velikim problemima.

Kopirati
Drag cursor here to close