Nakon slavlja u Saudijskoj Arabiji

Verstappen: Nije bilo jednostavno igrati igre

"Bilo je teško, ali zaista sam sretan da smo napokon započeli sezonu.Nije bilo jednostavno igrati igre u posljednjem zavoju, ali na kraju sam uspio proći", tvrdi Verstappen.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 28. 03. 2022. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon debakla u prvoj utrci, Red Bull se opravio na najbolji način. Pobjedom u prvoj sljedećoj utrci, Max Versteppena. Izgledalo je u pojedinim trenucima duela sa Ferrarijem Charlesa Leclerca da Red Bull neće izdržati, ali je Nizozemac ostao uporan i na kraju je slavio. Nizozemac je nakon utrke pričao o tome kako nije bilo lako igrati igre u posljednjem zavoju za korištenje DRS-a na glavnom pravcu. Posebno zanimljivo je bilo nadmudrivanje, golim okom nevažne situacije u kojoj
su obojica vozača strašno puno kočila, točnije vodila borbu tko će biti drugi u točki detekcije uoči kočenja za posljednji zavoj.

"Bilo je zaista teško, ali bila je to dobra utrka. Žestoko smo se borili na vrhu i startali smo razmišljajući dugoročno.Oni [Ferrari] su bili zaista brzi kroz zavoje, mi smo bili brzi na pravcima, ali gume su se ovdje prilično brzo trošile. Mogli ste vidjeti da smo na kraju imali nešto više brzine pa sam pokušao proći. Bilo je teško, ali zaista sam sretan da smo napokon započeli sezonu.Nije bilo jednostavno igrati igre u posljednjem zavoju, ali na kraju sam uspio proći. Ali čak i nakon toga on je stalno bio u DRS-u i sa žutim zastavama u posljednjem krugu nije bilo jednostavno znati koliko trebate pustiti gas, naglasio je Verstappen.

Kopirati
Drag cursor here to close