Kabul

Osmero mrtvih u napadu na džamiju

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad.
Vijesti / Terorizam | 03. 10. 2021. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bombaškom napadu na ulazu u džamiju Eidgah u afganistanskom Kabulu poginulo je najmanje osam, a ozlijeđeno 20 osoba, izvijestila je Anadolija.

Saeed Khosti, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova privremene talibanske vlade, rekao je da su tri osobe uhićene u vezi s napadom.

Zabihullah Mujahid, glasnogovornik talibana i vršitelj dužnosti zamjenika ministra kulture talibanske administracije, rekao je da je bombaški napad izveden na ulazu u džamiju Eidgah u četvrti Huzuri u Kabulu.

Očevici su naveli da su se ljudi okupili u džamiji da odaju počast Mujahidovoj majci, koja je preminula prije nekoliko dana.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad.

Mudžahid, glasnogovornik talibanske vlade i istaknuti član tog pokreta je dan ranije na društvenim mrežama potanko izvijestio o mjestu i vremenu molitve.

Hina pak navodi kako je posljednji smrtonosni napad u Kabulu izveden 26. kolovoza kada su ubijene 72 osobe i 150 ranjeno u atentatu u zračnoj luci, za koju je odgovornost preuzela skupina Islamska država  (IS).

Pod imenom IS-K (Islamska država u pokrajini Khorasan), IS je preuzela odgovornost za neke od najkrvavijih napada posljednjih godina u Afganistanu.

Kopirati
Drag cursor here to close