„Svim lavovima...''

Islamska država pozvala na napade na Europu

Islamska država je u ožujku potvrdila smrt svog bivšeg vođe al-Kurajšija i imenovala novog vođu, Abua al-Hassana al-Hašimija.
Vijesti / Terorizam | 18. 04. 2022. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teroristička skupina Islamska država pozvala je svoje borce na osvetu za ubojstvo svojih čelnika te da iskoriste rusku invaziju na Ukrajinu za napad na Europu, piše Hina.

Novi glasnogovornik terorista Abu Omar al-Muhadžir je u audio poruci na mreži Telegram kasno u nedjelju pozvao na osvetu za smrt Abu Ibrahima al-Hašimija al-Kurajšija i Šeika al-Muhadžira Abu Hamze al-Kurašjija.

Muhadžir je pozvao džihadiste da ponovno pokrenu napade na Europu u vrijeme ruske invazije, izrazivši nadu da taj sukob neće stati dok ne „izgore križari i raspadnu se njihovi teritoriji“.

„Svim lavovima kalifata i borcima Islamske države svugdje… Ako napadate, napadnite snažno da izazovete bol i terorizirate“, rekao je glasnogovornik.

Islamska država je u ožujku potvrdila smrt svog bivšeg vođe al-Kurajšija i imenovala novog vođu, Abua al-Hassana al-Hašimija.

Abu Ibrahim al-Kurajši je poginuo početkom veljače u američkoj akciji na sjeverozapadu Sirije. On je postao vođe Islamske države nakon smrti Abu Bakra al-Bagdadija, dugogodišnjeg čelnika, u listopadu 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close