Završena potraga

Uhićen napadač iz njujorške podzemne željeznice

Policija, savezne i državne službe pokrenuli su masovnu potragu za Frankom Jamesom, osumnjičenim za napad u utorak ujutro.
Vijesti / Svijet | 14. 04. 2022. u 07:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Uhićen napadač iz njujorške podzemne željeznice

Njujorške vlasti uhitile su napadača koji je ispalio dimne bombe i upucao 10 putnika u prepunom vagonu podzemne željeznice u New Yorku, rekao je u srijedu gradonačelnik Eric Adams, čime je završena potraga koja je obnovila strah od nasilja u gradskom sustavu javnog prijevoza.

Policija, savezne i državne službe pokrenuli su masovnu potragu za Frankom Jamesom, osumnjičenim za napad u utorak ujutro.

Napad se dogodio u utorak ujutro u vrijeme odlaska na posao, u podzemnoj stanici brooklynske četvrti Sunset Park. Uz deset ljudi ozlijeđenih u pucnjavi, njih još 13 je ozlijeđeno u paničnom bijegu sa stanice.

"Moji Njujorčani, imamo ga. Imamo ga", rekao je Adams na konferenciji za novinare. "Mi ćemo zaštititi ljude ovog grada i uhvatiti one koji vjeruju da mogu unijeti teror u svakodnevni život Njujorčana".

Jamesu prijeti optužba za teroristički napad na sustav javnog prijevoza, prenosi Hina.

James (62) je pucao iz poluautomatskog pištolja koji je kasnije pronađen na mjestu događaja, uz još tri proširena spremnika streljiva, sjekiru, pirotehniku za širu upotrebu i spremnik s benzinom, priopćila je policija.

Ovaj napad posljednji je u nizu nasilnih djela u američkom podzemnom prometu i velik izazov za gradonačelnika Erica Adamsa koji je u kampanji obećao borbu protiv kriminala i zaustavljanje pada broja putnika željeznicom.

Kopirati
Drag cursor here to close