''Dezinformacije''

Moskva: SAD širi laži o mogućem kemijskom napadu u Ukrajini

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar kazala je u srijedu kako je velika šansa da će Rusija koristiti kemijsko oružje protiv njene zemlje.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2022. u 11:14 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moskva je u srijedu poručila da su tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine da bi ruska vojska mogla koristiti kemijsko oružje u Ukrajini dezinformacija jer je Moskva uništila svoje posljednje zalihe kemikalija 2017. godine, prenosi Hina.

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da provjerava tvrdnje da je Rusija možda upotrijebila kemijsko oružje u južnom ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju.

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar kazala je u srijedu kako je velika šansa da će Rusija koristiti kemijsko oružje protiv njene zemlje, a slično je upozorenje uputio i predsjednik Volodimir Zelenski ranije ovoga tjedna.

Maljar je kazala kako postoji teorija da je u Mariupolju korištena i fosforna municija.

Glasnogovornik State Departmenta Ned Price rekao je novinarima u utorak da je SAD zabrinut da bi Rusija mogla pokušati posegnuti za kemijskim oružjem u Ukrajini.

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu priopćilo je kako se ukrajinski radikali spremaju inscenirati provokacije korištenjem kemijskog oružja i da Price širi dezinformacije.

''Pozivamo Washington da prestane širiti dezinformacije'', stoji u priopćenju ruskog veleposlanstva.

''Ned Price se još jednom istaknuo svojim besposličarskim pričama koje nisu potkrijepljene niti jednim dokazom'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close