Progovorila

Žrtva trenera: Imala sam 12, silovao me 3 puta dnevno

"Više sam puta razmišljala o samoubojstvu, silovao bi me triput dnevno. Prvu noć u kampu zvao me u svoju sobu, a kad nisam došla, on je došao u moju", ispričala je Cauchy.
Vijesti / Svijet | 15. 09. 2023. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski teniski trener Andrew Geddes osuđen je 2021. godine na kaznu od 18 godina zatvora zbog silovanja više maloljetnih osoba.

Jedna od njih bila je njegova tadašnja učenica Angelique Cauchy, koja je sad otvoreno progovorila o tome pred komisiji francuske vlade, osnovanoj upravo radi rješavanja problema unutar sportskih saveza.

Nju je Geddes trenirao 1999. godine, kad je imala 12 godina te iduće dvije godine, a tada je doživjela traumu koja ju je obilježila te joj zapravo uništila potencijalnu karijeru. Otkrila je kako ju je silovao oko 400 puta, prenosi Gol.hr

"Više sam puta razmišljala o samoubojstvu, silovao bi me triput dnevno. Prvu noć u kampu zvao me u svoju sobu, a kad nisam došla, on je došao u moju. Bilo je grozno, bila sam u zatvoru, nisam mogla van kad sam htjela. Rekao mi je da ima AIDS pa sam od 13. do 18. godine živjela u uvjerenju da ga imam i ja", rekla je Cauchy, koja zbog cijelog tog iskustva nikad nije ostvarila profesionalnu karijeru, no ostala je u tenisu i danas je trenerica.

Otkriva kako je njegovo ponašanje zapravo bilo šire poznato, ali da se sve s ciljem zataškavalo.

"Kad je jedna žena prigovorila klupskom predsjedniku, on je rekao da je svjestan njegova ponašanja prema mladim djevojkama, ali da isto tako on klubu donosi titule", ispričala je.

Kako je dodatno ispričala, on je djevojke uvjeravao kako je takav odnos trenera i igračice zapravo nešto normalno.

Geddesu sad prijeti novo suđenje, na kojem bi njegova kazna mogla postati puno veća.

Kopirati
Drag cursor here to close