Istraga u tijeku

Hrvatska: Policajci uhićeni zbog sumnje na silovanje

Nad njima je policija dovršila kriminalističko istraživanje te je protiv njih podignuta kaznena prijava.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 08. 2023. u 11:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je u četvrtak priopćila Policijska uprava ličko-senjska, dva policajca iz te policijske uprave su uhićena zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe. Nad njima je policija dovršila kriminalističko istraživanje te je protiv njih podignuta kaznena prijava, stoji u priopćenju.

Žena ih prijavila za silovanje, tužitelji ih upravo ispituju

Kako neslužbeno doznaje Index, za silovanje je policajce prijavila žena koju obojica poznaju od ranije. Doznali smo i da žena nije bila privedena, no prema neslužbenim informacijama, sumnja se da se silovanje dogodilo u automobilu.

Uhićeni policajci su na ispitivanju u Županijskom Državnom odvjetništvu. Nakon ispitivanja će izaći pred dežurnog suca, koji će potom odlučiti hoće li ih pustiti da se brane sa slobode ili će im biti određen jednomjesečni istražni zatvor.

Policija u priopćenju navodi da "nije u mogućnosti objaviti više informacija o navedenom događaju", a "sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije".

Danas će biti udaljeni s dužnosti

Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te da će danas biti udaljeni s dužnosti, objavila je policija.

Policija u priopćenju navodi Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđuju.

"Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju"

"Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja", stoji u policijskom priopćenju.

"Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana", zaključuje se u policijskom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close