Što se događa u Rusiji?

Žestoke eksplozije u dva ruska grada, ima i ozlijeđenih

Eksplozija je navodno pogodila središnji gradski trg, oštetivši stambenu zgradu.
Vijesti / Svijet | 28. 07. 2023. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski državni mediji pišu kako je došlo do eksplozije u ruskom gradu Taganrogu, u blizini ukrajinske granice.

Riječ je o lučkom gradu na Crnom moru u kojem živi oko 250.000 stanovnika.

Udaljen je oko 50 kilometara od Rostova na Donu. Kyiv Post je podijelio snimku za koju tvrdi da prikazuje eksploziju u centru grada.

Eksplozija je navodno pogodila središnji gradski trg, oštetivši stambenu zgradu.

Šest osoba je ozlijeđeno. Videozapisi s mjesta događaja pokazuju kako je jedna zgrada djelomično urušena. Uzrok eksplozije još nije potvrđen, ali guverner regije tvrdi da ju je izazvala raketa.

Eksplozija u drugom gradu

Pojavile su se informacije kako se dogodila nova eksplozija na ruskom teritoriju, ovaj put u gradu Samari. Lokalni zastupnik tvrdi da je do eksplozije došlo u rafineriji nafte Kuibišev, jednoj od najvećih rafinerija u regiji. Dodao je kako nema izvještaja o žrtvama ili ozbiljnijoj šteti.

Pretpostavlja se da ova eksplozija nije povezana s eksplozijom koja se dogodila u Taganrogu. Za razliku od Taganroga, Samara je duboko unutar ruskog teritorija.

Smještena je oko 850 kilometara istočno od Moskve, što znači da je udaljena oko 1300 kilometara od najbliže granice s Ukrajinom.

Eksploziju izazvala bomba

Lokalni zastupnik je izjavio kako se čini da je eksploziju izazvala bomba. "Srećom, nema ozbiljne štete niti žrtava", napisao je na Telegramu. Ruski državni mediji javljaju kako je uhićena osoba za koju se vjeruje da je odgovorna za eksploziju.

Rusi: Oborili smo još jednu ukrajinsku raketu iznad našeg teritorija

Guverner Rostovske oblasti tvrdi kako su oborili još jednu ukrajinsku raketu, ovaj put blizu grada Azova.

Podsjetimo, ranije su ruski obrambeni dužnosnici objavili kako su koristeći svoje protuzračne obrambene sustave oborili ukrajinsku raketu čije su krhotine izazvale eksploziju u Taganrogu.

I Azov i Taganrog su gradovi koji se nalaze blizu Rostova na Donu.

Kopirati
Drag cursor here to close