Jedan u bolnici

Žena napala policajce pčelama

Woods je došla u srijedu oko 9:15 s pčelinjacima u terencu, izašla je iz vozila i pokušala ukloniti poklopce kako bi pustila pčele, kazali su iz ureda.
Vijesti / Svijet | 22. 10. 2022. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena iz američke savezne državne Massachusetts optužena je za korištenje roja pčela kao opasnog oružja, prema okružnom šerifu, nakon što je kukce pustila iz košnice na policajce koji su prošlog tjedna pokušali provesti deložaciju, piše Hina.

Iskusna pčelarica 

Incident se zbio kada se Rorie Woods, 55-godišnja profesionalna pčelarica, odvezla do kuće u Longmeadowu dok su policajci provodili deložaciju, priopćio je ured šerifa.

Kuća izvan Springfielda, u središnjem južnom dijelu Massachusettsa, pripadala je čovjeku koji se godinama parniči kako bi spriječio deložaciju, a dobio je i podršku aktivista koji se protive deložacijama, uključujući Woods, rekao je u četvrtak glasnogovornik šerifovog ureda.

Woods je došla u srijedu oko 9:15 s pčelinjacima u terencu, izašla je iz vozila i pokušala ukloniti poklopce kako bi pustila pčele, kazali su iz ureda.

"Zamjenik šerifa ju je pokušao zaustaviti, no kako su uzrujane pčele počele izlaziti i kružiti područjem, povukao se", objasnio je ured šerifa.

Prešla granicu

Zatim je razbila poklopac na jednom od pčelinjaka i prevrnula ga s vozila, što je uznemirilo pčele, rekao je šerif u srijedu. Pčele su se potom počele rojiti područjem ubovši nekoliko policajaca i obližnjih prolaznika. Jedan policajac je zbog uboda prevezen u bolnicu.

Woods je u međuvremenu odjenula pčelarsko odijelo kako bi se zaštitila te odnijela hrpu pčela do ulaznih vrata kuće u pokušaju da zaustavi deložaciju. Policajci su je u tom trenutku uhitili.

"Podržavam prava ljudi da mirno prosvjeduju, no kada prijeđete granicu i ugrozite moje osoblje i javnost, obećavam vam da ćete biti uhićeni", rekao je Nick Cocchi, šerif okruga Hampden.

Kopirati
Drag cursor here to close