Njemačka

Protiv policajca pokrenuta istraga zbog prekomjerne sile nad navijačima

U Njemačkoj je protiv policajca pokrenuta istraga nakon što su se pojavili snimci na kojima policija primjenjuje prekomjernu silu protiv navijača
Vijesti / Crna Kronika | 16. 10. 2022. u 15:12 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Njemačkoj je protiv policajca pokrenuta istraga nakon što su se pojavili snimci na kojima policija primjenjuje prekomjernu silu protiv navijača prije utakmice između njemačkih drugoligaša St. Paulija i Hamburga, javlja Anadolu Agency (AA).

Na snimcima podijeljenim na Twitteru može se vidjeti kako policija snažno intervenira obarajući navijača na tlo. S druge strane, policajka je uz pomoć policajca srušila sredovječnog navijača na tlo te ga više puta šakom udarila po bubregu, te laktom po glavi.

Policija se našla na udaru kritika u zemlji nakon što su se scene nasilja proširile internetom.

U priopćenju policije navodi se da je privedena skupina navijača St. Paulija prekrivenih lica kako bi spriječili napad na navijače Hamburga, te da policija može upotrijebiti silu ako osoba pruža otpor, a ne vidi se ima li u ruci pištolj ili oštri predmet.

Potvrđeno je da je pokrenuta istraga protiv policijskog službenika koji je na spomenutoj snimci grubo nasrnuo na navijače.

Kopirati
Drag cursor here to close