Periferija Kijeva

Rusi tvrde da su izvršili napad: "Cilj je postignut"

"Cilj je postignut. Svi dodijeljeni objekti su pogođeni", istaknuli su.
Vijesti / Svijet | 27. 08. 2023. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinci su ranije objavili kako su tijekom noći oborili nekoliko krstarećih projektila ispaljenih na Kijev. Rusko ministarstvo obrane sada je priopćilo da je izvelo dalekometni napad na periferiju ukrajinske prijestolnice, navodeći da su u napadu uništene met na aerodromu.

"Oružane snage Ruske Federacije izvele su napad dalekometnim precizno navođenim oružjem za lansiranje iz zraka na aerodrom u blizini sela u Kijevskoj oblasti. Cilj je postignut. Svi dodijeljeni objekti su pogođeni", istaknuli su.

Podsjetimo, kako tvrde izvori iz Službe sigurnosti Ukrajine za Ukrajinsku Pravdu, ukrajinske snage noćas su pogodile četiri zrakoplova Su-30 i jedan MiG-29 te tri sustava protuzračne obrane, prenosi Index.hr

Naglašavaju kako su među uništenim protuzračnim sustavima dva Pantsira i jedan S-300.

Ukrajinski obavještajci navode da su napali aerodrom u gradu Kursku, na istoku Rusije, sa 16 bespilotnih letjelica. Tvrde kako su gotovo svi dronovi pogodili svoje ciljeve, odnosno da su Rusi zabilježili najmanje 13 eksplozija. Dodaju da će se "uskoro" saznati sve posljedice napada.

Guverner Kurske oblasti Roman Starovoit je jutros objavio kako je jedna stambena zgrada u Kursku oštećena nakon što je dron udario u nju tijekom noći, izvijestila ruska državna novinska agencija Tass.

"Prema preliminarnim informacijama, dron se tijekom noći srušio na stambenu zgradu u Ulici Karla Marxa u Kursku. Prozori su razbijeni na nekim katovima", napisao je Starovoit na Telegramu.

"Udarni val također je oštetio neke prozore na zgradi inženjerskog odjela Kurskog državnog agrarnog sveučilišta u Ulici Karla Marxa. Ništa nije zapaljeno i nitko od stanara nije ozlijeđen", dodao je. Naveo je i kako su hitne službe izašle na mjesto događaja i da vlasti procjenjuju štetu.

Kopirati
Drag cursor here to close