Obraćanje iz Kijeva

Zelenski: Iako nismo započeli rat, mi ćemo ga završiti

Zelenski je istaknuo da njegova zemlja inzistira na tome da Moskva mora "poštivati teritorijalni integritet Ukrajine".
Vijesti / Svijet | 18. 01. 2023. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski se iz Kijeva obratio globalnim liderima okupljenim na Svjetskom ekonomskom forumu. Ponovio je da će Ukrajina pobijediti, iako nije započela rat. "Mi ćemo ga (rat) završiti", poručio je ukrajinski lider.

Dodao je da je Ukrajina snažna i odlučna, ponovivši svoj zahtjev saveznicima da nastave opskrbljivati njegovu vojsku vojnom pomoći. Tvrdi da će isporuka sustava protuzračne obrane omogućiti ukrajinskim snagama da se suoče s ruskim raketnim napadima, piše Sky News, a prenosi Index.hr.

Podsjetimo, Nizozemska je sinoć potvrdila da će poslati Patriote Ukrajini. Zelenski je komentirao i poziciju Rusije u svijetu, naglasivši da nije siguran što će biti u budućnosti. "Mislim da je Rusija već zaslužila mjesto među teroristima i to više ne ovisi o njezinu vodstvu", rekao je.

Zelenski je istaknuo da njegova zemlja inzistira na tome da Moskva mora "poštivati teritorijalni integritet Ukrajine". Na pitanje brine li se za svoju sigurnost odgovorio je da se ne brine. Osvrnuo se i na pad helikoptera u okolici Kijeva, kazavši da "ne postoje nesreće u ratu".

"Ovo nije nesreća jer je izazvana ratom, a rat ima više dimenzija. U ratu nema nesreća", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close