Ministarstvo vanjskih poslova

Zaharova Zapadu prijeti eskalacijom

"Ova praksa i njezin razvoj tjeraju nas da poduzmemo kompenzacijske protumjere osmišljene kako bi pouzdano zaštitile sigurnosne interese naše zemlje i svojim saveznicima".
Vijesti / Svijet | 06. 09. 2023. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će Moskva svaki potez vraćanja američkog nuklearnog oružja Ujedinjenom Kraljevstvu smatrati eskalacijom i da će odgovoriti "protumjerama" za vlastitu sigurnost.

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova je rekla: "Ako se ikada napravi ovaj korak, gledat ćemo na to kao na eskalaciju, kao na korak prema eskalaciji koji bi odveo stvari u smjeru koji je sasvim suprotan rješavanju gorućeg pitanja povlačenja svog nuklearnog oružja iz europskih zemalja".

"U kontekstu prijelaza Sjedinjenih Država i NATO-a na otvoreno konfrontirajući kurs nanošenja 'strateškog poraza' Rusiji, ova praksa i njezin razvoj tjeraju nas da poduzmemo kompenzacijske protumjere osmišljene kako bi pouzdano zaštitile sigurnosne interese naše zemlje i svojim saveznicima".

Federacija američkih znanstvenika (FAS) procjenjuje da SAD ima 100 gravitacijskih bombi B61 raspoređenih u Europi i još 100 B61 – jedinog taktičkog oružja u svom arsenalu – u skladištu u SAD-u.

Kopirati
Drag cursor here to close