Potraga se nastavlja

Vulin ponovio: Nasilje je isključeno iz nestanka Mateja Periša

"Kao što sam rekao, te noći nije bilo nasilja. U pitanju je tragedija", naglasio je Vulin.
Vijesti / Svijet | 28. 01. 2022. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin komentirao je u razgovoru za Radioteleviziju Srbije potragu za Matejem Perišem.

Na pitanje dokle je stigla istraga u ovom trenutku odgovorio je:

"Te kobne noći ispratili smo čitavu liniju kretanja i sada tragamo za tijelom. Srpska policija neće stati dokle god se slučaj ne rasvijetli do kraja. Ono što mogu apsolutno isključiti, to da je bilo ikakvog napada, bilo kakvog nasilja. Pogotovo ne etnički motiviranog nasilja", rekao je.

"Bilo je pokušaja, i to je bilo zaista ružno, kad su pokušali da se ova tragedija svede na nivo nekakvog nacionalnog sukoba. Ne da nije bilo toga, nije bilo ni politike, nije bilo čak ni bilo kakvog nasilja. Beograd je siguran, otvoren grad", dodao je.

Te noći je bilo u Beogradu više desetina tisuća stranaca, nikome se ništa nije dogodilo, nastavio je.

"Ovo je naravno tragedija i srpska će policija učiniti sve da se ta tragedija rasvijetli. Mi smo u tome surađivali i s našim kolegama iz Hrvatske. Dakle, i hrvatska policija je bila ovdje, uvjerila se u naše metode, u naš rad, u našu posvećenost. Oni su i sami dali svako priznaje srpskoj policiji i rekli da se više od onoga što srpska policija radi i ne može, prenosi HRT

Srpska policija će nastaviti dalje tragati", naglasio je Vulin.

Na pitanje isključuje li se umiješanost drugih i trećih lica, kazao je:

"Kao što sam rekao, te noći nije bilo nasilja. U pitanju je tragedija".

Kada se spuštao niz stepenice, Mateju se gubi svaki trag.

"Nema nikoga tko je bio kraj njega u tom trenutku. Kamere to nisu zabilježile. Mi nismo donijeli zaključak pa onda pokušali opravdati zaključak. Mi smo samo pratili činjenice onakve kakve one jesu pa kad smo došli do činjenica koje su nas uputile na zaključak, mi smo ga iznijeli", rekao je.

Jučer i prekjučer su, kaže, pretraživali Veliko ratno ostrvo zato što je voda mogla eventualno i tamo nanijeti tijelo. Loši su vremenski uvjeti, hladno je - napomenuo je.

"Svi koji se razumiju u rijeku bolje bi vam od mene objasnili zašto tijelo sada ne isplivava, uopće se neću vezivati za to. Mi radimo ono što struka traži. Struka kaže - pratite rijeku. Mi rijeku pratimo, pratit ćemo je dok ne dođemo do istine", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close