Zahvalan Vučiću

Vulin podnio ostavku pa optužio SAD i EU

Optužio je SAD i EU da mu "traže glavu" kao preduvjet za neuvođenje sankcija Srbiji.
Vijesti / Svijet | 03. 11. 2023. u 14:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Vulin podnio je neopozivu ostavku na mjestu direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), javlja Nova.rs.

U priopćenju je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na "prilici da brani Srbe i Srbiju" i zamolio ga da ostane "predsjednik svih Srba".

"Predsjednik Aleksandar Vučić i Srbija suočeni su s prijetnjama i ucjenama koje se mogu usporediti samo s austrougarskim ultimatumom iz 1914. godine. Od nas se traži da priznamo Kosovo, da izađemo iz Republike Srpske i da sankcijama Ruskoj Federaciji prestanemo biti suverena država i nacija. Ukoliko bi na to pristali, sljedeći zahtjev bio bi protjerivanje kineskih investicija, bezuvjetna tehnološka i ekonomska ovisnost o Zapadu, kao i nastavak političke i teritorijalne dezintegracije Srbije i prihvaćanje zapadnih vrijednosti u kojima nema mjesta za tradicionalnu obitelj i naciju, a na kraju krajeva ni za socijalnu pravdu", kaže Vulin u svom priopćenju.

Optužio je SAD i EU da mu "traže glavu" kao preduvjet za neuvođenje sankcija Srbiji.

"Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet, ali neću dopustiti da budem razlog ucjena i pritisaka na Srbiju i srpski svijet. Zbog toga podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA-e. Sankcije koje su mi uvedene dokaz su moje uporne borbe za srpsko jedinstvo, ali uvođenje sankcija Srbiji za koje bi se iskoristilo moje daljnje vođenje BIA-e bilo bi dokaz moje sebičnosti. Prvi pokazatelj ispravnosti moje odluke bit će licemjerne izjave dužnosnika SAD-a i EU u kojima će se kleti da nam nisu ni htjeli uvesti kazne i sankcije. Moja ostavka neće promijeniti politiku SAD i EU prema Srbiji, ali će usporiti nove zahtjeve i ucjene. Nisu dobili sankcije Rusiji, nisu dobili srpsko priznanje Kosova, ali su dobili jednu srpsku glavu", kaže Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close