Otvoreni Balkan

Vulin o ''genocidnom'' brašnu iz Srbije

Vijesti / Svijet | 28. 03. 2022. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Komšić i Đukanović između dva zalogaja srpskog kruha pljuju po Srbiji. Kad im treba sve, od cjepiva protiv korona virusa do kruha, tu im je Srbija, a Crna Gora i Bosna i Hercegovina neće da uđu u ‘Otvoreni Balkan’ jer to je kako kažu, Vučićev velikosrpski projekt'', rekao je ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

''Hoćete da donesete rezoluciju o genocidu, da kažete da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, a hoćete njihovo brašno i njihovo ulje. To nije genocidno, je li?'', upitao je Vulin.

Dodao je da stabilnost Balkana “zavisi” od Srbije i optužio lidere pojedinih zemalja u regiji da “hoće žito, ulje, cjepivo iz Srbije, a pljuju po njoj”.

Video: Novo Jutro - Dea I Sarapa - Aleksandar Vulin - 28.03.2022.

U izjavi za televiziju Pink, Vulin je rekao da oni koji su bombardirali Jugoslaviju nemaju moralno pravo da od Srbije traže da uvede sankcije Rusiji i "uništava vjekovna prijateljstva".

Vulin je ocijenio da je sukob u Ukrajini pokrenuo val rusofobije koja se po njegovim riječima, uvijek završava srbofobijom.

''Svatko tko je mrzio Rusiju, nije volio Srbiju. Sve što danas rade ruskoj djeci radili bi sutra srpskoj'', ocijenio je Vulin.

Srbijanski ministar je ponovio da uspostava “srpskog sveta” ostaje njegova politička misija.

''Nikad nije bilo Velike Srbije, kamo sreće da je postojala, ali je Hitler napravio Veliku Albaniju. Svi narodi imaju prirodnu težnju da se ujedine, samo Srbi ne smiju'', naveo je Vulin.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close