"Rade sve da napakoste Srbiji"

Vulin o Hrvatskoj: Iskompleksirana ustaška država

Vulin je u priopćenju naveo da je jedina dosljednost politike Europske unije "osveta slobodnim narodima", dok je Hrvatsku nazvao "iskompleksiranom ustaškom državom".
Vijesti / Svijet | 06. 10. 2022. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom toga što Srbija neće moći uvoziti rusku naftu od 1. studenog da je "bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo".

Vulin je u priopćenju naveo da je jedina dosljednost politike Europske unije "osveta slobodnim narodima", dok je Hrvatsku nazvao "iskompleksiranom ustaškom državom", prenosi Beta. 

"Objašnjenje da Bugari imaju rusku rafineriju u Burgasu nije se odnosilo na činjenicu da i Srbi u Pančevu imaju rusku rafineriju. Nije ustašama i njihovim saveznicima važno ima li nešto ima smisla, već hoće li to naškoditi Srbiji. Ustaškim zahtjevom koji je usvojila Europska unija, Srbija je prisiljena kupovati skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine milijuna eura koje je mogla korisnije upotrijebiti", napisao je ministar unutarnjih poslova.

Dodao je da će Srbija u bliskoj budućnosti morati razmisliti o izgradnji naftovoda u partnerstvu s drugim zemljama, jer "gdje god ustaše budu mogle napakostiti i naškoditi Srbiji, oni će to i uraditi".

On je ocjenio da Europska unija nije uvela osmi paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji.

Hrvatska je zahtjevala da se u osmom paketu sankcija EU Srbiji ne dozvoli dopremanje ruske nafte preko Janafa.

Prvobitni prijedlog Europske komsiije predviđao je izuzetak kad je riječ o osiguravanju s Jadranskog naftovoda, ali je na inzistiranje pojedinih država članica EU taj prijedlog odbijen jer je stav da nema opravdanja zbog kojeg bi Srbija bila izuzeta.

 

Gdj

Kopirati
Drag cursor here to close