Predsjednik Srbije

Vučićićeve sumnje kada je riječ o Wagnerovoj pobuni, spominjao i Oktobarsku revoluciju

''Mislim da će ovo imati dubinske i teške posljedice'', rekao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 25. 06. 2023. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi govoriti o tome "tko je izvana utjecao" na događaje u Rusiji, gdje je izbila pobuna paravojne formacije Wagner, ali da ne treba imati sumnju da je tog utjecaja bilo.

''Ne mogu sebi da dozvolim kao predsjednik republike istupam kao analitičar. Naravno, Srbija nikad neće podržati puč, prevrat vojnim sredstvima. Nismo podržali ni u Turskoj ni u Americi ni u jednoj zemlji. To su stvari koje ne možete da dozvolite'', rekao je Vučić i dodao da se vlast mijenja na izborima, prenosi Telegraf.rs.

Vučić je rekao da ovo nije događaj koji neće ostaviti posljedice ni po stanje na ratištu u Ukrajini.

''Mislim da će ovo imati dubinske i teške posljedice'', rekao je Vučić.

Govorio o Prvom svjetskom ratu

Dodao da je predsjednik Rusije Vladimir Putin u svom obraćanju govorio o Prvom svjetskom ratu.

''Ne znam koliko gledatelji znaju da Rusija nije izgubila u Prvom ratu. Imali su više divizija, ali je teška situacija iznutra i strane službe koje su razbile jedinstvo u Rusiji, doveli do nemira u zemlji. Unatoč pokušaju Kerenskog, da u jednoj uspješnoj bici u lipnju 1917. godine preokrene stvar, izbija Oktobarska revolucija koja je dovela do desetljeća uništavanja, svega što je pravoslavno, i desetljeća uništavanja ekonomije'', kazao je Vučić.

Kako kaže, kada se pažljivo pogledaju istraživanja u Rusiji vidi se kako je neko pažljivo izabrana niša kojom se indirektno napada Putin.

''Ono što znamo sa sigurnošću, ja kao predsjednik ne želim da kažem tko je sudjelovao s vana. Kada kaže Prigožin: „Pa nisu to motivi za rat, rat je nepotreban“ vidite da se nitko dubinski ne bavi istraživanjima. Osim jedne agencije. Uvijek se pitam da li ima još neka osoba koja to pažljivo pročita'', rekao je predsjednik Srbije.

Velika očekivanja

Vučić je rekao da u Srbiji strane službe, iako su umiješane u bezbroj stvari, nikog nisu obučile. Ipak, navodi, u Rusiji su znali precizno stvari.

''Napali ste zemlju jer ste bili potpognomuti od onih koji imaju velika očekivanja i zato što ste znali da se Putin neće umiješati. Putin je jučer svojim stavom to zaustavio. Svaka čast Lukašenku, ali to je jučer Putin završio'', rekao je Vučić i dodao da nije prošlo bez krvi, te da je Rusija juče izgubila sedam helikoptera.

Kopirati
Drag cursor here to close