Srbija nema brige

Vučić prognozira: Europu čeka najteža zima u zadnjih 50 godina

"Tko vam priča da će biti divno i sjajno - neće", kazao je Vučić.
Vijesti / Svijet | 03. 05. 2022. u 20:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u jednodnevnom posjetu Grčkoj gdje je prisustvovao obilježavanju početka radova na izgradnji terminala ukapljenog plina u Alexandroupolisu.

Nakon svečanosti predsjednik Srbije se obratio novinarima. Danas ide u Berlin gdje će ga primiti njemački kancelar Olaf Scholz, prenosi Index.hr

"Njemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za cijelu Europu biti najteža zima u posljednjih 50 godina. Imate dva ključna problema - energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora se mnogo toga uraditi", rekao je Vučić.

"Tko vam priča da će biti divno i sjajno - neće. Bit će jako teško. Imate dva problema - energente i hranu. Uz sve to problem inflacije. Mnogo teških stvari je pred nama da bismo osigurali zimu za naše građane", rekao je Vučić.

Zahvalio je grčkom premijeru Kyriakosu Mitsotakisu te dodao da je s njim razgovarao o svim važnim temama, Ukrajini, Bruxellesu, europskom putu Srbije te o bilateralnim odnosa Grčke i Srbije.

"Dobro je što smo bili ovdje. Zadovoljavamo svoje potrebe sa različitih strana. Vjerujem da ćemo u godinama koje dolaze osigurati normalan i pristojan život našim građanima", kazao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close