Napušta Srpsku naprednu stranku

Vučić osniva novu stranku

"Veliki posao je pred nama", istaknuo je Đukanović.
Vijesti / Svijet | 08. 03. 2023. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je započeo proces formiranja Narodnog pokreta za državu i u narednom periodu će obići sve dijelove Srbije, piše Nova.rs.

Inače, u Srbiji se već neko vrijeme spekuliralo kako srpski čelnik planira ne samo otići s čela Srpske napredne stranke, nego i formirati novu političku stranku ili pokret.

Vučić je još prošle godine na konferenciji za novinare praktično najavio osnivanje novog političkog bloka "pristojne i normalne Srbije", koji će biti i građanski i nacionalni. Govorio je o potrebi osnivanja novog političkog bloka kojemu "na prvom mjestu neće biti ni Istok ni Zapad, već interes Srbije".

"Važno je da formiramo blok normalnosti i pristojnosti – Srpski blok. Ne mislim nacionalno već i građanski i nacionalno te blok pristojnosti koji će se suprotstaviti i jednima i drugima", poručio je tada Vučić. Dodao je kako je važno da se formiraju pokreti u centru koji "nemaju šefove u inozemstvu".

Vladimir Đukanović, dužnosnik Srpske napredne stranke, je na društvenim mrežama je pozvao članove stranke da se okrenu poslu formiranja nove stranke, pripremi osnivačke akata, skupljanju potpisa, organiziranju osnivačke skupštine, te usvajanju programskih ciljeva i statuta.

"Veliki posao je pred nama", istaknuo je Đukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close