To nije protiv Ustava

Brnabić: U RS-u postoje vrtići i zdravstvene ustanove koje se zovu Srbija

Brnabićeva je navela da Srbiju čekaju teški dani, dodajući da vlast do sada ništa nije krila od naroda, niti će to činiti ubuduće.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2023. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je Republika Srpska danas jaka i stabilna i da se Beograd ponosi specijalnim i paralelnim vezama, piše Srna.

Brnabić je istaknula da danas u Srpskoj postoje vrtići i zdravstvene ustanove koje se zovu "Srbija", što nije suprotno Daytonskom sporazumu i poštovanju BiH.

"Imamo financijska ulaganja Srbije u Republiku Srpsku, a gradimo i auto-put", rekla je Brnabićeva.

Ona je istaknula da će Srbija uspjeti da zaštiti i sačuva svoje nacionalne i državne interese iako je pod ogromnim pritiskom velikih sila po pitanju Kosova i Metohije.

Brnabićeva je navela da Srbiju čekaju teški dani, dodajući da vlast do sada ništa nije krila od naroda, niti će to činiti ubuduće.

"Mi moramo da meandriramo između izazova. Ali, i u tom meandriranju uvijek imamo jasan pravac, a to je da Srbija štiti svoje državne i nacionalne interese", rekla je Brnabić za Televiziju "Pink".

Ona je navela da Vučiću nitko ne može osporiti ono što je učinio u borbi za Kosovo i Metohiju, jer je tu temu, kako kaže, vratio za pregovarački sto, dodajući da je znatno doprinio i jačanju Republike Srpske.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close