"Uvijek su krivili nas"

Vučić najavio 'povijesni govor': U UN-u sve snažnije pušu vjetrovi slobode

"Možda ću govoriti i nešto duže, možda će me prekinuti, neki su govorili i duže, njih nisu prekidali", rekao je Aleksandar Vučić.
Vijesti / Svijet | 21. 09. 2023. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić održat će danas nakon 17 sati "povijesni govor" pred Općom skupštinom UN-a u New Yorku na kojoj su se okupili visoki politički dužnosnici.

Najavio je kako se njegov govor mnogima neće svidjeti, a uoči izlaganja na društvenim mrežama objavio je fotografiju s ulica New Yorka poslavši bizarnu poruku, prenosi Jutarnji.hr

"Trideset godina srpski narod trpi najgore licemjerje, pritiske i napade, samo zato što je želio da sačuva svoju zemlju i ognjišta svojih pradjedova. U tih trideset godina uzimali su nam sve, od ljudi, do teritorije. I za sve to što su nam činili, uvijek su krivili nas. Danas je situacija za našu zemlju jednako teška kao što je bila i pre petnaest ili dvadeset godina. Ipak, po prvi put, i ovdje u UN sve snažnije pušu vjetrovi slobode. Mi, Srbi i građani Srbije, zrak slobode udišemo punim plućima i čuvat ćemo svoju zemlju. Nema predaje!", napisao je na Instagramu.

Ranije je kazao kako će glavna tema njegovog govora biti principi međunarodnog javnog prava.

"Kao politički veteran, želim ostaviti pečat i tim govorom i molim građane Srbije da to poslušaju, bit će poslije 17 sati, govorit ću činjenice, istinu i vjerujem da se mnogima neće dopasti. Možda ću govoriti i nešto duže, možda će me prekinuti, neki su govorili i duže, njih nisu prekidali", rekao je Aleksandar Vučić i rekao da je popisao sve velike lidere koji su govorili duže te da će te činjenice iskoristiti ukoliko ga budu prekinuli.

Kopirati
Drag cursor here to close