Sastanak u Beogradu

Vučić će ugostiti Lavrova - u fokusu Pokret nesvrstanih

Istaknut je poseban značaj koji Moskva daje aktivnostima Pokreta nesvrstanih koji objedinjava 120 zemalja i promovira principe ravnopravne međudržavne suradnje.
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se u nedjelju navečer u Beogradu sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Nakon sastanka koji počinje u 18.30 sati, planirane su izjave za medije, priopćeno je iz press-službe predsjednika Srbije.

Sastanak će biti održan u zgradi Glavnog tajništva predsjednika Srbije.

Lavrov će u ponedjeljak, u okviru radne posjete Beogradu, sudjelovati na jubilarnom sastanku na visokom nivou Pokreta nesvrstanih, rekla je ranije glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Zaharova je navela da će tijekom ovog događaja Lavrov prenijeti poruku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u kojoj se ističe poseban značaj koji Moskva daje aktivnostima Pokreta nesvrstanih koji objedinjava 120 zemalja i promovira principe ravnopravne međudržavne suradnje.

Ranije je najavljeno da će ovom skupu 60 godina Pokreta nesvrstanih nazoičiti brojni državnici i najmanje 40 šefova diplomacija.

Kopirati
Drag cursor here to close