Visoki predstavnik

Dodik - Lavrov: Zatvoriti OHR

Dodik je informirao Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 cjepiva "sputnjik v", a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2021. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP/Profimedia / Dodik i Lavrov

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva Milorad Dodik i ruski ministar inozemnih poslova Sergej Lavrov suglasili su se da OHR treba zatvoriti, a ne slati novog visokog predstavnika koji inače nisu do sada imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma, piše Srna.

Dodik je u telefonskom razgovoru još jednom zahvalio Lavrovu za nedavnu posjetu, a Lavrov je dodao da mu je bilo veoma drago što su susreli unatoč tome što je Ukrajina ''neosnovano pokušala napraviti senzaciju vezano za ikonu za koju nisu uspjeli da utvrde ništa od onoga što su tvrdili'', navodi Srna.

Dodik je informirao Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 cjepiva "sputnjik v", a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

Ruski ministar je obećao da će se osobno potruditi da se ubrza dostava cjepiva za Republiku Srpsku koja je potpisala ugovor za nabavku 1,2 milijuna doza kako bi što prije započelo masovno cijepljenje.

Dodik i Lavorv razgovarali su i o daljem napretku suradnje Republike Srpske i BiH sa Rusijom na svim poljima od ekonomije, poljoprivrede, energetike, do obrazovanja i kulutre.

Sugovornici su zaključili da nema otvorenih pitanja između BiH i Rusije, priopćeno je iz ureda srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close