Pomoć

Vračevi u Rusiji zovu duhove da pomognu oko vatre

Otok Olhon lokalni je centar šamanizma, a vračevi vjeruju da upravo ondje živi 13 glavnih duhova.
Vijesti / Svijet | 09. 08. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Melanie Ruski vatrogasci uložili su silan napor da obuzdaju požare i poplave na istoku zemlje, a u pomoć su im priskočili i vračevi, koji su duhovima nudili hranu, zauzvrat od njih tražeći pomoć u gašenju apokaliptičnog požara.

Na video-snimci objavljenoj na internetskim stranicama vidi se jedan od šamana kako hoda oko drveta i udara u bubnjeve. Ritual izvodi na otoku Olhon na Bajkalskom jezeru, piše BBC, prenijela je Hina.

On je tek jedan od još pedesetak šamanskih kolega iz Mongolije, Njemačke i Poljske koji su u sklopu rituala duhovima nudili hranu, zauzvrat tražeći pomoć. Vračevi su molili za zdravlje i uspjeh stotina zaposlenika hitnih službi koji se već tjednima bore s požarima i poplavama koji su na istoku Rusije zahvatili teritorij veličine Belgije.

Otok Olhon lokalni je centar šamanizma, a vračevi vjeruju da upravo ondje živi 13 glavnih duhova.

U požarima i poplavama na istoku Rusije dosad je život izgubilo više od 20 osoba.

 

Jedan od šamana za agenciju RIA Novosti kazao je da su razine energije vrlo visoke.

Dio korisnika društvenih mreža izrazio je veliku skepsu kada je posrijedi doprinos vračeva, no oni su nastavili svoj posao.

Nije prvi put da šamani pomažu u važnim državnim pitanjima u Rusiji.

Početkom godine grupa šamana žrtvovala je pet deva da bi Rusija bila još snažnija, a jedan je vrač krenuo na putovanje dugo 2000 kilometara ''kako bi Rusiju oslobodio od predsjednika Putina''.

Kopirati
Drag cursor here to close