Srbija

Vojska Srbije ostaje do daljeg u najvišem stupnju borbene gotovosti

Vijesti / Svijet | 27. 05. 2023. u 11:10 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avion Galeb G-4 Ratnog zrakoplovstva i PZO-a Srbije

''Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stupnju borbene gotovosti zbog brutalne primjene sile od /predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji'', odlučeno je danas na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.

Tijekom sastanka Savjeta dogovorene su sve neophodne sigurnosne aktivnosti s ciljem snaženja obrambenih kapaciteta Srbije, priopćeno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

U priopćenju je naglašeno da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta sigurnosti UN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašten je da održava direktan kontakt sa zapovjednikom KFOR-a, u pokušaju da osigura da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Srbija će biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", naglašava se u priopćenju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sjednici Savjeta za nacionalnu bezbednost Srbije, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", napisao je Vučić na "Instagramu".

Na sjeveru Kosova i Metohije jučer je kosovska policija nasilno upala u zgrade općina u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u općinske prostorije.

Kopirati
Drag cursor here to close