Zauzimaju zgrade lokalnih samouprava

Na nasilje na Kosovu reagirala i Amerika: Odmah obustavite takve akcije!

Više desetina pripadnika kosovske specijalne policije stiglo je u petak džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.
Vijesti / Svijet | 26. 05. 2023. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD su danas osudile akciju kosovskih vlasti koja je u tijeku, i čiji je cilj ulazak u zgrade lokalnih samouprava na sjeveru Kosova, te su pozvale na trenutnu obustavu nasilnih poteza.

"SAD osuđuju akciju kosovskih vlasti koja je u tijeku, sa ciljem pristupa zgradama općina na sjeveru Kosova. Današnji nasilni potezi trebaju odmah biti obustavljeni", napisao je na Twitteru američki veleposlanik u Prištini Jeffrey Hovenier, a prenosi N1.

Američki veleposlanik u Beogradu Christopher Hill podijelio je tu Hovenierovu poruku u istom minutu u kojem je objavljena.

Više desetina pripadnika kosovske specijalne policije stiglo je u petak džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Sjevernoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, a na njihovim ulazima su okupljene desetine Srba, zaposlenih u privremenim organima tih općina. U Sjevernoj Mitrovici je bilo sukoba građana i policije.

Ministar obrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je predsjednik države Aleksanadar Vučić naredio vojsci podizanje borbene gotovosti na najvišu razinu i hitan pokret ka liniji sa Kosovom.

Kopirati
Drag cursor here to close