Nesreća

Vlak iskočio iz šina, najmanje jedna osoba poginula i desetine ozlijeđenih

Prednji vagon noćnog vlaka nakon nesreće je iskočio iz šina i zabio se u polje, javila je novinska agencija ANP. Drugi vagon je pao na bok, a požar je izbio u zadnjem vagonu, ali je kasnije ugašen.
Vijesti / Svijet | 04. 04. 2023. u 09:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje jedna osoba je poginula i 30 ozlijeđeno, od kojih mnogi teže, kada je putnički vlak s pedesetak putnika iskočio iz šina u Nizozemskoj u utorak ujutru nakon što je udario u građevinsku opremu na pruzi, priopćile su nizozemske službe za izvanredne situacije.

Spasilačke ekipe su viđene kako prevoze ozlijeđene u mraku pred zoru na mjestu nesreće u Voorschotenu, mjestu u blizini Den Haaga. Nesreća se dogodila oko 03,25 po lokalnom vremenu, priopćila je služba za izvanredne situacije.

Glasnogovonrik vatrogasne službe izjavio je za nizozemski radio da je 19 osoba prebačeno u bolnicu. Ostalima je pomoć ukazana na licu mjesta, priopćili su iz Hitne pomoći.

Prednji vagon noćnog vlaka iz grada Leidena za Den Haag nakon nesreće je iskočio iz šina i zabio se u polje, javila je novinska agencija ANP. Drugi vagon je pao na bok, a požar je izbio u zadnjem vagonu, ali je kasnije ugašen, navodi se.

Pojavili su se oprečni izvještaji o uzroku nesreće.

Raniji izvještaji navode da se putnički vlak sudario sa teretnim vozom. Glasnogovornik Nizozemskih željeznica (NS) Erik Kroeze izjavio je da je u nesreći sudjelovao teretni vlak, ali nije mogao pružiti detalje.

Nizozemske željeznice su objavile u tweetu da je prometovanje vlakova između Leidena i dijelova Den Haaga otkazano zbog nesreće.

''Ovo je nevjerojatno tragična nesreća. Žalimo što je došlo i do smrtnog slučaja. Moje misli okrenute su prema obiteljima i prijateljima onih koji su pogođeni'' - izjavila je gradonačelnica Voorschotena Nadine Stemerdink, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close