Otmice i kriminal

Više svećenika i časnih sestara oteto na Haitiju, otkupnina milijun dolara

Svećenici su oteti u zajednici Croix-des-Bouquets, sjeveroistočno od prijestonice Port-au-Princea.
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2021. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet svećenika i dvije časne sestre oteti su na Haitiju, priopćilo je katolički svećenik, dok su dvoje francuskih državljana među otetima u toj karipskoj zemlji koju sve češće ugrožavaju otmice i nasilni kriminal.

Svećenici su oteti u zajednici Croix-des-Bouquets, sjeveroistočno od prijestonice Port-au-Princea, priopćio je otac Gilbert Peltrop, generalni sekretal haićanske Konferencije vjerskih zajednica (CHR).

''Narod mora ustati u borbi protiv tih lopova'',kazao je Peltrop za Reuters.

Među francuskim državljanima su svećenik i časna sestra, kazao je.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je dvoje francuskih građana oteto na Haitiju ali nije pružilo dodatne detalje, pozivajući se na sigurnosne razloge.

''Centar za krizne situacije i podršku ministarstva za europska pitanja i vanjske poslove potpuno je mobiliziran kao i naše veleposlanstvo na Haitiju, u bliskom kontaktu s lokalnim vlastima'', navodi se u priopćenju.

Otmice su se dogodile u manje od dva tjedna nakon što su naoružani ljudi oteli haićanskog pastira i troje ostalih tijekom ceremonije koja je prenošena uživo na Facebooku.

Otmicu sedam članova svećenstva izvela zloglasna banda „400 Mawozo”, javila je haićanska novinska agencija Juno7.

Otmičari su tražili otkupninu od milijun dolara, prenosi Juno7.

Haiti u posljednjim godinama potresa rastuće nasilje, posebno niz otmica radi traženja otkupnine koje su paralizirale ekonomiju i haićansko društvo.

Kopirati
Drag cursor here to close