Inpact

Grupa u Mostaru je pala zbog reketarenja i otmice biznismena i njegove majke

''Sedam osoba je uhićeno, a jedna je još nedostupna. Pronađeni su droga, oružje, streljivo'', navela je Zović.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 11. 2020. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizirana skupina koja je u ponedjeljak rano ujutro uhićena u Mostaru u akciji Federalne uprave policije tereti se za iznude duga jednom poduzetniku u Mostaru, zbog čega su on i njegova majka bili oteti, neslužbene su informacije.

Naime, glasnogovornica federalne Uprave policije Marina Zović izjavila je da su osumnjičene osobe višestruki povratnici u vršenju krivičnih djela.

Foto: FUP / 

Pretreseno je devet lokacija na području Mostara.

''Sedam osoba je uhićeno, a jedna je još nedostupna. Pronađeni su droga, oružje, streljivo'', navela je Zović.

Doznaje se kako je uhićen Sado Đugom, koji se ranije prezivao Seferović. On je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima su i Dženan Demirović.

Foto: FUP / 


Navodno se ova skupina ponudila jednom mostarskom biznismenu da preuzmu i naplate dug koji je prema njemu imao jedan Mostarac.

Naime, oni su od ovog muškarca iznudili više od 3.000 KM te su mu uzeli i Audi. Nakon toga su se okrenuli na biznismena koji ih je angažirao pa su njega krenuli raketirati.

To je, objavio je Avaz, trajalo od ožujka ove godine do trenutka uhićenja.

Navodno su od biznismena, između ostalog, iznudili i BMW.

Foto: FUP / 

Akcija 'Inpact' izvedena je prema nalogu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, a osumnjičeni se terete za krivična djela organizirani kriminal, iznuda, prevara, trgovina narkotičkim sredstvima i otmica.

Kopirati
Drag cursor here to close